Over PBTA

WIJ ZIJN PBTA!

PBTA; een solide team van creatieve ontwerpers: allrounders, consultants en specialisten, allen met een theaterhart, goed opgeleid en met een brok ervaring opgedaan op en rond het toneel. PBTA is hét bureau met alle specialisten onder één dak, wij zijn daarom als geen ander in staat om integraal te ontwerpen en te schakelen tussen de diverse disciplines.

Onder leiding van founder Wim Prinssen, toonaangevend akoesticus, consultant en raadgevend ingenieur, realiseerde PBTA wereldwijd een keur aan grote en kleine theaters, poppodia, filmhuizen en culturele centra. PBTA is al meer dan 30 jaar dé partij die vertrouwd is met bouwprocessen en wat eraan voorafgaat, en biedt u adequaat zicht op de kosten van uw (theater) plannen.

PBTA (voorheen Prinssen en Bus raadgevende ingenieurs B.V.) is de brug die politiek en cultureel ondernemen met elkaar verbindt en de schakel tussen ontwerpen, bouwen en exploiteren.

Onze kennis

Theatertechniek
90%
Theaterontwerp
80%
Theateradvies
95%
Theaterbouw
75%
Theaterakoestiek
90%

Ons team

Wim Prinssen
Eigenaar / Senior adviseur

Geestelijk vader van de bedrijvengroep, bevlogen met akoestiek, muziek en architectuur. Vraag hem maar eens wat over “His masters Voice”..

Joost Wtenweerde
Projectleider

Specialist gebouwontwerpen voor podiumkunst, muziek en film. Architect, analyticus, intermediair.

Evert Heger
Projectleider

Breed georiënteerd, specialistische kennis een gedegen projectleider met veel ervaring vanuit de praktijk. Onze gezellige Zuid-Hollander; exemplarisch.

Hanneke Heijstek
Financieel / Projectadministratie

Rots in de branding. Oplettend, scherp en creatief. Ze kan heus brandschilderen!

Leon van Zuijlen
Senior Specialist

Doorgewinterde elektronicus en zéér ervaren theaterman (geluid, akoestiek). Gitarist, opname technicus en een wandelende encyclopedie. Je krijgt zomaar cursus;-)

Arnoud van Dijk
Senior Specialist Theatertechniek

Dé man van feiten. Theatertechniek, 3D ontwerp, animatie en berekeningen. Meer? Jawel, trompettist, arrangeur en bezeten van apparaten met zo’n appeltje erop.

Leon van Schaijk
Senior Technisch Specialist

Gedegen en kwalitatief ontwerper; stoelenplannen, stoffering, licht, geluid? U zegt het maar. Houdt van racen (achter de TV dan ;- )).

Sonja van Delst
Kwaliteitszorg coördinator

Beleid en kwaliteit behouden, dat kan Sonja. Vleugje kritisch met de juiste houding.